Добре дошли!

Капресто е ексклузивен представител на Vivostat, MED Pro и THD за България

Често задавани въпроси:

Аналните фисури и хемороидите едно и също нещо ли са?

Не. Фисури са малки разкъсвания на кожата, настъпващи в перианалната област, докато хемороидите се проявяват чрез загубата на тонус във венозната стена на съдовете, които съставляват хемороидалния плексус, с последващо подуване и кървене от хемороидите.

Дали аналните фисури са асимптомни?

Не. Тези малки разкъсвания в кожата причиняват дискомфорт, който има отрицателно въздействие върху качеството на живот на пациентите, с парене и болка с по-голяма или по-малка интензивност при преминаване на движението на червата, загуба на яркочервена кръв и анален сърбеж. В някои случаи болката може да продължи след движението на червата.

Какво е лечението на аналните фисури?

Има различни лечения, като например приложението на локални мехлеми с глицеринова основа, ботулинови инжекции, разрези на аналния сфинктер и механични дилататори.

THD пусна Levorag, ново медицинско лечение под формата на емулгел в опаковки с единична доза, което е ефективно при лечението на остри и хронични анални фисури.

Levorag позволява лесна и практична обработка на аналните фисури в дома на пациента, без операции или инвазивни интервенции и болка.

Попитайте Вашия лекуващ специалист за повече информация.

Добрият прием на фибри и вода, в допълнение към одобрените лечения, може да предотврати развитието на запек, което може да причини развитието или влошаването на фисурите.

Защо е полезно да се промени диетата и начина на живот за профилактика и лечение на анални фисури?

Уседналият начин на живот и диетата, които не съдържат фибри и вода, могат да стимулират развитието на запек. Ако е запек, анален сфинктер се разширява прекалено, причинявайки, в някои случаи, образуването на малки разкъсвания в кожата (фисури) близо до ануса.

Защо е важно да се грижим за хигиената на аналната област в случай на пукнатини?

Важно е да се грижите за хигиената на аналната област, защото бактериите, които се намират във фекалиите, могат да влязат в контакт с кожните разкъсвания, влошаване на болезнените симптоми, сърбеж и изгаряне. Там са налице кърпички и течни сапуни, специално разработени за анално почистване и хигиена.

Има ли Levorag странични ефекти?

Понастоящем няма известни странични ефекти, свързани с употребата на компонентите в Levorag. Независимо от това се препоръчва употребата на продукта под строг медицински надзор.

Къде мога да си купя Levorag?

Levorag може да бъде закупен във всички добри аптеки.